KSČM - Ústeckého kraje. KSČM - centrální.

CHMURNÉ OBAVY

„Komunistické čistky jsou zpátky, zatím jen v Ústeckém kraji, kde vládne bolševický hejtman Oldřich Bubeníček,“ varuje bývalá ministryně, bývalá zastupitelka, bývalá členka, bývalá lékařka atd. atd.
„Odvolání ředitele Oblastního muzea v Chomutově Stanislava Děda je pomstou v duchu normalizace ze strany krajské rady ovládané komunisty,“ míní MUDr. Džamila Stehlíková.

Inu, paní Stehlíková je s poměry v Ústeckém kraji dobře seznámena, obzvláště s poměry na Chomutovsku. Mohla by nám tedy prozradit, jak to bylo s uzavřením „výhodné“ smlouvy na pronájem Kamencového jezera. Klidně mohla, protože v té době byla v Chomutově zastupitelkou (za Stranu zelených).
Ze „zelené strany“ vystoupila údajně proto, že tato strana začala směřovat příliš doleva. Proto je zcela pochopitelné, že jí vadí i „bolševický“ hejtman Ústeckého kraje. Byla však doba, kdy jí bolševici asi příliš nevadili. To byla doba, kdy za jejich peníze studovala na lékařské fakultě v Moskvě.
Možná plně prohlédla v roce 1992, kdy získala české občanství na přímluvu tehdejšího prezidenta, Václava Havla. V té době byla provdána za občana ČR, proč tedy nezískala české občanství „normální“ úřední cestou? Proč se za ní musel Venca přimlouvat?

Závěrem bych chtěl paní Stehlíkovou uklidnit. Jí se komunistické čistky rozhodně týkat nebudou. Jednak „bolševický“ hejtman není mstivý, druhak se paní Stehlíková za bezmála třicet let své politické kariéry úspěšně dopracovala do bodu bezvýznamnosti. Není jí odkud vyhodit.

Zdeněk Mašek